• Home
  • Blog
  • Schotse Hooglander (Slikken van de Heen)

Schotse Hooglander (Slikken van de Heen)

Schotse Hooglander (Slikken van de Heen)

Met het mooie weer van afgelopen zondag ben ik naar het oostgrens van onze mooie provincie gereden om een bezoekje te brengen aan de slikken van de heen. Een prachtig natuurgebied van stichting het Zeeuwse landschap bestaande uit drooggevallen zandplaten, slikken en schorren.

Het doel was om een foto te maken van de Schotse Hooglanders die daar vrij rondlopen.
Iets wat altijd moeilijker is dan het lijkt in dit enorme natuurgebied. Maar na een uurtje zoeken had ik ze gevonden.

Toen was het nog een kwestie van ze rustig te benaderen want als er ook maar één het op een lopen zet is de gehele kudde weg. Dit is iets wat drie keer dreigde te gebeuren maar als je dan maar snel door je knieën zakt zijn ze zoooooo verschrikkelijk nieuwsgierig dat ze met z’n allen blijven staan om te kijken wat je aan het doen bent.

Ik heb meerdere foto’s gemaakt van de gehele kudde maar dit werd een enorm druk tafereel waardoor eigenlijk geen enkele foto beviel. Gelukkig was er één vriendelijke reus die van de kudde wegliep om voor mij te poseren.

Hooglander

Leave Comment

Mocht je lofzang of opbouwende kritiek willen uiten, laat gerust een berichtje achter. Vul je naam naam, e-mail adres en een reactie in en druk op 'Send'. Zodra ik je reactie heb goedgekeurd verschijnt deze op deze site.

Top